Verduurzamen

Onderpand richt zich op woningcorporaties, overheid, semioverheid en zakelijke markt. Samen staan we voor een grote verduurzamingsopgave. Daarbij hebben we te maken met technische en bouwkundige aspecten. Maar ook communicatie met bewoners is van groot belang. En natuurlijk gaan we op zoek naar de beste kwaliteit voor de beste prijs. Verduurzaming is meer dan een betere isolatie of het vervangen van ramen. Samen met onze opdrachtgever denken we in elke fase van het project mee in de meest geschikte oplossingen om de woonkwaliteit te behouden.

Applicatie

Om de opdrachtgever zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we een applicatie ontwikkeld waarmee we het huidige complex in kaart brengen. Door het op verschillende manieren selecteren van maatregelen geven we advies op basis van:

  • CO2-besparing;
  • investering en terugverdientijd;
  • labelsprongen;
  • huur voor de bewoner.

Zo zorgen we ervoor dat we met al onze kennis onder één dak slim en efficiënt jouw vastgoed duurzaam opwaarderen.

Circulariteit

Bij duurzaam renoveren hoort circulariteit. Door het renoveren en verduurzamen van een woning verlengen we de levensduur. We maken er een gezondere, energiezuinigere en comfortabelere woning van. Het is van essentieel belang om in de planning zo veel mogelijk rekening te houden met de toe te passen materialen. Maar ook met de materialen die uit de woning komen. Denk hierbij aan glas, deuren, isolatie en puin.

Binnen Onderpand hebben we een standaard procesaanpak. Hierdoor hebben we structuur tijdens een project. In de voorbereidingsfase introduceren we een stappenplan waarmee we circulair renoveren benadrukken. Dit is te zien in de afbeelding hiernaast. Samen met de opdrachtgever bespreken we de verschillende mogelijkheden. Ook passen we altijd een aantal standaardprocedures toe. Denk hierbij aan het maken van een afvalplan, waarmee we willen bereiken dat afval zo goed mogelijk wordt gescheiden.

Door deze werkwijze ontstaat er nooit onduidelijkheid over onze aanpak van circulariteit. Onze definitie van circulair bouwen is: ‘Het samen ontwikkelen, gebruiken en hergebruiken van gebouwen, gebieden en infrastructuur. Dit doen we zonder natuurlijke hulpbronnen onnodig uit te putten, de leefomgeving te vervuilen en ecosystemen aan te tasten. Door in de hele keten samen te werken, is bouwen op economisch verantwoorde wijze mogelijk, waarbij we bijdragen aan welzijn van mens en dier.’

Elk project is anders en biedt dus ook andere kansen op het gebied van circulariteit. Dankzij onze ketensamenwerking zijn we op elk vakgebied continu op de hoogte hiervan.

Dia0