Hoe werken wij?

Gedurende het hele project werken wij in 3 verschillende fases

Fase

1

Voorbereiding

Klankbordgroep

Wij vinden een klankbordgroep binnen een project van grote meerwaarde. De bewoners zijn de ambassadeurs in de wijk en via de klankbordgroep kunnen zij hun stem laten horen. Dit zorgt voor betrokkenheid en draagvlak.

Informatiebrochure

In de informatiebrochure staat alle informatie over het project op duidelijke en begrijpelijke wijze uitgelegd. Denk hierbij aan de aard en planning van de werkzaamheden, contactgegevens en overlastindicator. De informatiebrochure ontvangen alle bewoners voorafgaand aan het project.

Bewonersavond

Een bewonersavond is essentieel en biedt de gelegenheid tot persoonlijk contact met de bewoners. We schetsen dan alvast een beeld van de komende werkzaamheden, nemen zo mogelijk zorgen weg en de eerste banden worden opgebouwd. Ook kunnen eventuele keuzes gemaakt worden.

Huisbezoek

Wij bezoeken alle bewoners in hun eigen woning. Mensen vinden het prettig om een-op-een uitleg te krijgen. Dit verzorgen de woonconsulent en uitvoerder gezamenlijk, die daarmee de technische en de sociale opname combineren. Samen met de bewoner lopen we een ronde door de woning en leggen we uit wat we gaan doen. Eventueel afspraken en keuze worden digitaal vastgelegd.

Maatwerk

Er zijn altijd bewoners die extra aandacht nodig hebben. Dit vernemen wij vooraf van de woningstichting of ontdekken wij zelf tijdens het huisbezoek. Aan deze bewoners bieden wij extra aandacht en eventueel zoeken wij, samen met de woningstichting, naar een maatwerk oplossing.

Bewonerskeuzes

Als een bewoner dat wil, kan de woonconsulent hem of haar begeleiden en adviseren over bewonerskeuzes. Denk hierbij aan keukens, tegelwerk, kleur schilderwerk, voordeur etc.

Lees meer
Fase

2

Uitvoering

Startgesprek

Vlak voor de start van de werkzaamheden gaan wij nogmaals langs bij de bewoners langs. Bewoners ontvangen dan de definitieve planning en wij checken of alles duidelijk is en eventuele afspraken zijn nagekomen.

Bereikbaarheid

Onze woonconsulent is zoveel mogelijk aanwezigheid op de bouwlocatie en bereikbaar via telefoon (bewonersnummer) en e-mail. Bij afwezigheid is, is de uitvoerder haar achtervang. Buiten werktijden werken wij met een storingsnummer.

Herkenbaarheid

Al onze medewerkers zijn herkenbaar aan onze uniforme kleding en kunnen zich altijd legitimeren.

Klusuurtje

Wij werken met een zogenaamd klusuurtje, waarin wij hulp bieden aan de bewoner. Wij helpen bijvoorbeeld met het verplaatsen van de inboedel, het demonteren en hermonteren van zelf aangebrachte voorzieningen, een lampje ophangen of een klemmende deur repareren.

Nieuwsbrief

Via een nieuwsbrief houden wij de bewoners op de hoogte van de voortgang.

Spreekuur

De woonconsulent kan een spreekuur inplannen. Zij is dan op gezette tijden aanwezig in de keet of modelwoning. Een laagdrempelige manier van contact: bewoners kunnen binnen lopen met vragen.

Sociale rondes

Om de vinger aan de pols te houden loopt de woonconsulent regelmatig een sociale ronde. Even om de deur kijken hoe het gaat, of iemand weer wat moed inspreken.

Klachten/schades

Bij klachten en schades brengen wij de bewoner een bezoek. Het een en ander leggen wij dan digitaal vast. Wij proberen klachten en schades binnen 8 dachten af te handelen.

Bewonersevent

Voor, tijdens of na de werkzaamheden organiseren wij graag iets leuks voor de bewoners. Dit kan bijvoorbeeld een ijskar zijn, net voor de bouwvak, een kerstbrood voor de kerstsluiting of een foodtruck om de oplevering te vieren. Een klein gebaar… maar altijd erg gewaardeerd.

Persoonlijk noot

Wij hebben aandacht voor bijzondere momenten. Denk hierbij aan geboorte, ziekte of overlijden. Bewoners ontvangen dan van ons een persoonlijke noot.

Energie

Als er energetische maatregelen worden getroffen leggen wij uit waarom en onderbouwen wij een eventuele huurverhoging. Om bewoners bewust te maken van hun energiegebruik en -verbruik geven wij laagdrempelige workshops of zetten wij een energiecoach in.

Lees meer
Fase

3

Oplevering

Bewonerspresentje

Nadat alle werkzaamheden afgerond zijn bieden wij de bewoners een presentje aan. Het liefst gericht op duurzaamheid.

Bewonerstevredenheid

Na oplevering zijn wij natuurlijk erg benieuwd wat de ervaringen zijn van de bewoners. Hiervoor maken wij gebruik van een tevredenheidsonderzoek in de vorm van een enquête.

Evaluatie en feedback

Aan het eind van het project gaan wij graag met de woningcorporatie om tafel om te bespreken hoe het project verlopen is. We hebben het dan niet alleen over de techniek maar ook over de communicatie en service. Omdat wij continu willen verbeteren, ontvangen wij graag feedback.

Lees meer